KONYA / SELÇUKLU - Şerife Akkanat İlkokulu

Nis

Mendil Kapmaca ve Seksek  ile Kaleli Yakan Top Takımlarımız Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmalarında yenilgisiz ilerliyorlar. Hedefimiz Kupa!  3. sınıf Mendil Kapmaca ve Seksek Oyun Liderimiz Hüseyin ÇETİNEL ile Kaleli Yakan Top Oyun Liderimiz Nebi BAĞRIAÇIK'a teşekkür eder, öğrencilerimize kupa yolunda başarılar dileriz.

Nis

Çemberimde Böcekler Var Projesi

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne dağıtım töreni,  il protokolünün katılımlarıyla okulumuzda gerçekleştirildi.

Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, Milletvekilimiz Sayın Latif Selvi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamız Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Kayacılar ve protokol üyeleri; karnelerini alan öğrencilerimizin heyecanlarına ortak oldular. Sınıflara giderek öğrencilerin karnelerini, hediyelerini ve tatil boyunca öğrencilerimizin okumaları için hazırlanan kitapları öğrencilere takdim ettiler.

Öğrencilerle sohbet eden Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, her birini tebrik ederek verimli bir tatil dönemi geçirmelerini diledi. Öğretmenler odasında öğretmenlerimizle bir araya gelerek insan yetiştirmenin manevi haz veren, meşakkatli ve önemli bir vazife olduğunu söyledi. Öğretmenlerin gelecek nesillerin yetişmesi için öncü aktörler olduğunu belirterek sürekli öğrencilerle birlikte olmanın ve onların sorularıyla muhatap olmanın da öğretmenlerin kişisel gelişimine fayda sağladığını söyledi.

Ock

Kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrılarak geri kazanımının sağlanması adına hayata geçirilen sıfır atık projesine okul olarak katıldık. Okul personeli ve öğrencilerimize sıfır atık projesi hakkında bilgilendirme yapılarak kağıt, cam, plastik, metal ve pil atıkları için geri dönüşüm kutuları sınıflara ve okul koridorlarına yerleştirildi.

Ock

Hastanenin "Çevre ve Atık Yönetim Biriminde" çalışan kahraman annesinin yaptıklarını minik yüreğiyle ve kalemiyle yazarak ifade etmeye çalışan öğrencimizin anısı.

Ock

Okulumuzdaki 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimize "Teknoloji Bağımlılığı" konusunda seminer verildi.

Ock

27.12.2023 çarşamba günü saat 12.30 da okulumuzun konferans salonunda rehberlik servisimiz tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele- İhmal Ve İstismarı Önleme" konularında veli semineri gerçekleştirildi. Toplumun ve aile kurumunun sağlığı, huzuru açısından çok önemli olan bu konudaki seminerimize katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

"2.el kullanıyorum, dünyayı koruyorum" sloganına uyarak bizde Selçuklu 2. El Pazarında stantımızı açarak yerimizi aldık. Selçuklu Belediyemiz tarafından Yazır Kapalı Pazar alanına kurulan 2. El Pazarında 1. sınıf velilerimizin getirdikleri kullanılmış 2. el ürünleri satışa sunduk. Böyle güzel bir etkinlikle bizlere destek olan velilerimize, öğretmenlerimize ve Okul Aile Birliği Başkanımıza çok teşekkür ederiz.

Ara

Medeniyet Okulu 05.12.2023 tarihinde okulumuzu ziyaret etti. Memo ve Profesör AFAD'ı , fay hatlarını anlattılar. Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gereken doğru davranışları anlattılar. Depremi oluşturan levhalar hakkında bilgi verdiler. Çök, kapan, tutun pozisyonunu gösterdiler. Memo her zamanki gibi profesörü yanlış anlayarak , öğrencilere yanlış bilgiler vermeye çalıştı. Profesör buna engel olarak doğru olanları, öğrencimiz Miraç'ında yardımıyla sınıfa ve Memo'ya anlattılar. Doğal Afetler konulu Konya Çocuk Dergisini de tüm öğrencilerimize dağıttılar.

Öğrencilerimizi hem eğlendiren hem de bilgilendiren böyle bir güzel tiyatro gösterisi için Büyükşehir Belediyemize ve Medeniyet Okulu çalışanlarına ve yetkililerine çok teşekkür ederiz.

Kas

100. YILDA HER SINIF 100 AĞAÇ DİKİYOR" Sosyal Sorumluluk Projemiz ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiyemizin iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla Şerife Akkanat Anaokulu H-F-E şubeleri, OGM'nin hazırlamış olduğu 100.yıl Cumhuriyet Ormanına ağaç dikimi gerçekleştirerek, çocuklara hem ağaç dikme sevgisi ve becerisi kazandırılmış hem de ulusal farkındalık hedeflenmiştir. Nice yüzyıllara. Emeği geçen değerli öğrencilerimize, kıymetli velilerimize, okul müdürümüze, müdür yardimcimiza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Rehberlik Serviismiz tarafından 4. sınıf öğrencilerimize etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Kas

Akran zorbalığı veli seminerimiz ve "Zorbalığı Farket Zorbalığı Durdur"  rehberlik etkinliğimiz tüm öğrencilerimize uygulandı. Akran zorbalığı ile ilgili broşürümüz velilerimize dağıtıldı.

Ekm

Okulumuz 1/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Gülden KAYSILI DEMİR liderliğinde, toplum hizmeti çalışmaları kapsamında doğaya, diğer canlılara saygı ve sahiplenme bilinçini artırmak amacıyla, okul bahçemizdeki ağaçlara asmak için kuş yuvaları yaptılar. İçlerini kuş yemleriyle doldurdular. Minik eller hep birlikte bir ürün ortaya çıkardılar, hem bir iş yapmanın keyfini yaşadılar hem de canlılar ve çevre konusunda daha duyarlı hale geldiler. Gülden KAYSILI DEMİR öğretmenimizi ve öğrencilerini tebrik ederiz.

Ekm

Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım. Bize emanet olan hayvan dostlarımız için kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymayı unutmayalım. Şerife Akkanat İlkokulu öğrencileri olarak onlara değer veriyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvaları Koruma Günü kutlu olsun.

Ekm

Rehber öğretmenlerimiz ve sınıf öğretmenlerimizin liderliğinde her sınıf kendi kurallarını belirlediler.